Skip to main content

Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ Β' Φάση

Έφτασε η στιγμή να αναβαθμιστείτε με επιδότηση έως 90%

Το Πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΜΕ» χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη Δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Μέσω του Προγράμματος, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τις επιταγές (Vouchers), μπορούν να αποκτήσουν, μέσω αγοράς ή μίσθωσης, νέα ψηφιακά εργαλεία προκειμένου να ενισχύσουν τη ψηφιακή ωριμότητά τους.

Η Δημόσια Δαπάνη των νέων κύκλων ανέρχεται σε 42.000.000 € και αφορά το σύνολο των αδιάθετων κονδυλίων του συνολικού προγράμματος, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ύψος και Ένταση Ενίσχυσης

Η έκδοση και δέσμευση επιταγών εγκεκριμένων δικαιούχων του Προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ Β’» μπορεί να πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 8 Απριλίου 2025 έως το Σάββατο 3 Μαΐου 2025.

΄Εχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της βαθμολογικής κατάταξης των αιτήσεων χρηματοδότησης. Μπορείτε να συνδεθείτε στο https://beneficiary.digitalsme.gov.gr/ με τους κωδικούς του taxisnet για να δείτε αν έχετε εγριθεί για την επιδότηση.


Εξαργυρώστε το voucher έως το Σάββατο 3 Μαΐου 2025.

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα αναβαθμίσουν την επιχείρησή σας.

Συμπληρώστε την επωνυμία του οργανισμού σας
Συμπληρώστε το ονοματεπώνυμό σας
Συμπληρώστε ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας
Συμπληρώστε το email σας
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Σκοπός και Αντικείμενο

Σκοπός του Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΜΕ» είναι οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις να λάβουν επιδότηση voucher για αγορά νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που θα τους επιτρέψουν να εκσυγχρονίσουν την παραγωγική, εμπορική και διοικητική τους λειτουργία, να αναβαθμίσουν τον τρόπο επικοινωνίας και συνεργασίας, να εισάγουν νέες μορφές υβριδικής εργασίας (hybrid workplace), να ψηφιοποιήσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με πελάτες & συνεργάτες, περιλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού εμπορίου, να αυξήσουν το επίπεδο ασφάλειας και εμπιστοσύνης στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Δικαιούχοι του Προγράμματος

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι υφιστάμενες ιδιωτικές Επιχειρήσεις που:

  • Έχουν την έδρα τους ή υποκατάστημα στην Ελληνική Επικράτεια με ελληνικό ΑΦΜ.
  • Είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης Χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα.
  • Δεν έχουν λάβει ενίσχυση σε προηγούμενο κύκλο του Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΜΕ».
  • Δραστηριοποιούνται σε επιλέξιμη δραστηριότητα.
  • Συνιστούν νομική οντότητα (Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία ή Ετερόρρυθμη Εταιρία, Ι.Κ.Ε, Ατομική Επιχείρηση, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, Συνεταιρισμός) ή Ατομική Επιχείρηση ή ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία.
  • Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις ΔΕΝ απαιτείται να απασχολούν προσωπικό.


Οι Κατηγορίες Δικαιούχων:

  • #1 Συμβολαιογράφοι
  • #2 Δικαστικοί Επιμελητές
  • #3 ΜΜΕ σε πληγείσες περιοχές*
  • #4 Γενική Κατηγορία ΜΜΕ

Μάθε περισσότερα για τα κριτήρια επιλεξιμότητας ΕΔΩ.
*Δες τους ΤΚ των Πληγεισών Περιοχών αναλυτικά ΕΔΩ.

Επιλέξιμες Ενέργειες και Δαπάνες

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, επιλέξιμη προς επιδότηση είναι η προμήθεια ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και συναφών με αυτές συμπληρωματικών υπηρεσιών και εξοπλισμού, μέσω συστήματος επιταγών (vouchers).

Κάθε δικαιούχος των Κατηγοριών 1,2,3 ή 4 δύναται να χρηματοδοτηθεί για την αγορά μίας ή και παραπάνω “επιδοτούμενων λύσεων”.

Η κάθε “επιδοτούμενη λύση” τιμολογείται και εξοφλείται σε μία συναλλαγή (ένα παραστατικό). Μέρος της εξόφλησης κάθε συναλλαγής θα πραγματοποιείται με τη χρήση / εξαργύρωση επιταγών του Προγράμματος (δημόσια χρηματοδότηση). Για να είναι δυνατή η αγορά περισσότερων επιδοτούμενων λύσεων (μέσω πολλαπλών συναλλαγών / τιμολογήσεων), η αναλογούσα ενίσχυση δύναται να κατανεμηθεί σε παραπάνω της μίας επιταγές (οι οποίες στο σύνολό τους δεν μπορούν να υπερβαίνουν τη συνολική αξία επιδότησης που αναλογεί στο δικαιούχο).

Η προμήθεια των ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και συναφών με αυτές συμπληρωματικών υπηρεσιών, πραγματοποιείται μέσω των εγκεκριμένων, στο πλαίσιο του Προγράμματος, Προμηθευτών. Επίσης, πρέπει να ανήκουν στο Ενιαίο Μητρώο Εγκεκριμένων Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών, περισσότερες πληροφορίες για το οποίο αναφέρονται στην ενότητα 5.5 της Πρόσκλησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τις επιδοτούμενες λύσεις, παρακαλούμε συμβουλευτείτε την ενότητα 5.1 της Πρόσκλησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τις επιλέξιμες κατηγορίες ψηφιακών προϊόντων / υπηρεσιών, συμπληρωματικών υπηρεσιών και τις προϋποθέσεις επιβεβαίωσης ενεργοποίησης αυτών, παρακαλούμε συμβουλευτείτε τις ενότητες 5.2, 5.3 και 5.4 της Πρόσκλησης.

Τι χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε την αγορά;

1. ΑΦΜ: Ο ΑΦΜ που θα δώσει στον πωλητή πρέπει να ταυτίζεται με τον ΑΦΜ του δικαιούχου της Αίτησης Χρηματοδότησης.

2. Το κινητό τηλέφωνο (τη συσκευή που φέρει το δηλωθέντα αριθμό) που καταχώρησε και πιστοποίησε κατά τη διαδικασία υποβολής της Αίτησης  Χρηματοδότησης, γιατί θα το χρειαστεί στη συνέχεια.

3. Τον αριθμό του voucher.

4. Τον τετραψήφιο κωδικό μιας χρήσης που θα λάβετε στο κινητό κατά τη διαδιακασία της αγοράς.

Είναι δυνατή η αγορά προϊόντων μεγαλύτερης αξίας από την μέγιστη επιδοτούμενη λύση και χρήση του Voucher;

Ναι. Ο δικαιούχος θα πρέπει να καταβάλλει το υπόλοιπο ποσό μέχρι την πλήρη εξόφληση του παραστατικού με συμπληρωματική πληρωμή, όπως πιστωτική κάρτα.

Πόσες επιδοτούμενες λύσεις μπορεί να αγοράσει ένας δικαιούχος και με ποιον τρόπο πραγματοποιείται η εξόφληση τους;

Κάθε δικαιούχος δύναται να χρηματοδοτηθεί για την αγορά μίας ή και παραπάνω “επιδοτούμενων λύσεων”. Η κάθε “επιδοτούμενη λύση” τιμολογείται και εξοφλείται σε μία συναλλαγή (ένα παραστατικό). Μέρος της εξόφλησης κάθε συναλλαγής θα πραγματοποιείται με τη χρήση/ εξαργύρωση επιταγών του Προγράμματος (δημόσια χρηματοδότηση). Για να είναι δυνατή η αγορά περισσότερων επιδοτούμενων λύσεων (μέσω πολλαπλών συναλλαγών/τιμολογήσεων), η αναλογούσα ενίσχυση δύναται να κατανεμηθεί σε παραπάνω της μίας επιταγές (οι οποίες στο σύνολό τους δεν μπορούν να υπερβαίνουν τη συνολική αξία επιδότησης που αναλογεί στο δικαιούχο).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο site της δράσης, πατώντας εδώ.

Μοιραστείτε το!