Skip to main content

Εκδόσεις

Εκδόσεις

Εικονογραφημένες κοινωνικές ιστορίες 03020

biblio_oikonographemenes_koinonikes_istories
Το βιβλίο Εικονογραφημένες Κοινωνικές Ιστορίες από τη συγγραφέα Ελευθερία Μπογδάνη, είναι ένας πολύτιμος οδηγός για θεραπευτές της ειδικής αγωγής, νηπιαγωγούς, δασκάλους και γονείς που θέλουν να βοηθήσουν άτομα με επικοινωνιακά και κοινωνικά ελλείμματα. Οι κοινωνικές ιστορίες αυτού του βιβλίου προτ ...Περισσότερα
39,00 € ανά τεμάχιο
Χωρίς βαθμολογία


  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά

Το βιβλίο Εικονογραφημένες Κοινωνικές Ιστορίες από τη συγγραφέα Ελευθερία Μπογδάνη, είναι ένας πολύτιμος οδηγός για θεραπευτές της ειδικής αγωγής, νηπιαγωγούς, δασκάλους και γονείς που θέλουν να βοηθήσουν άτομα με επικοινωνιακά και κοινωνικά ελλείμματα.

Οι κοινωνικές ιστορίες αυτού του βιβλίου προτείνουν λύσεις σε προβλήματα που δυσχεραίνουν τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και διδάσκουν τον τρόπο για την επίλυση τους.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε θεματικά κεφάλαια που το καθένα εστιάζει σε ένα διαφορετικό θέμα με στόχο να καλυφθούν θεματικές που αφορούν τη σχολική, την κοινωνική ζωή του παιδιού ,την υγεία ,την υγιεινή και τα συναισθήματα. Είναι εικονογραφημένο εκμεταλλευόμενο το οπτικό σύστημα του παιδιού με τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και οποιουδήποτε μικρού παιδιού που αναπτυξιακά διανύει τη φάση της εξερεύνησης και της ανακάλυψης του κόσμου των μεγάλων.

Η διδασκαλία κοινωνικής κατανόησης με τη χρήση κοινωνικών ιστοριών σκοπό έχει να δώσει στο παιδί εκείνες τις πληροφορίες που θα του επιτρέψουν να έχει βελτιωμένη κατανόηση μιας κοινωνικής κατάστασης.

Οι κοινωνικές ιστορίες αποτελούν ένα θαυμάσιο θεραπευτικό μέσο για την κατάκτηση των κοινωνικών δεξιοτήτων, την κατανόηση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και κοινωνικής πραγματικότητας.

Οι κοινωνικές ιστορίες του βιβλίου δίνουν στο άτομο που τις έχει ανάγκη, μια σειρά από πληροφορίες που θα το βοηθήσουν να αποκωδικοποιήσει τον κόσμο μας και να τον προσαρμόσει στο δικό του. Έτσι, μειώνονται σημαντικά οι προβληματικές συμπεριφορές, οι εκρήξεις θυμού και το υπερβολικό άγχος.

Αφορμή για τη συγγραφή του βιβλίου στάθηκαν οι αναρίθμητες σελίδες κοινωνικών ιστοριών που γέμισαν το συρτάρι της συγγραφέως η οποία εδώ και χρόνια το ετοιμάζει και το διδάσκει σε παιδιά, σε εφήβους, αλλά και σε ενήλικες.

Στόχος μας είναι το βιβλίο αυτό να βοηθήσει, ώστε να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη ευκολία την καθημερινότητα τους, αυξάνοντας παράλληλα την κοινωνική ευαισθητοποίηση τους και διδάσκοντας νέες δεξιότητες.

Το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο στους ειδικούς παιδαγωγούς. Απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο της εκπαίδευσης. Η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων και της κοινωνικής κατανόησης των παιδιών και των νεαρών ατόμων είναι μια πρόκληση, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μας και ΟΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

Σύνδεσμος κατασκευαστή : https://www.epafos.gr
Πρωτοβάθμια
194
Ελληνικά
1η Έκδοση / Σεπτέμβριος 2020
Βάρος: 575 g
Κατασκευαστής: ΕΠΑΦΟΣΕΠΑΦΟΣ
Μοιραστείτε το!