Skip to main content

Ψηφιακή Υπογραφή για Μηχανικούς. Τ.Ε.Ε. και e-Κτηματολόγιο

| Ενημέρωση

Τι είναι η Ψηφιακή Υπογραφή;

Η ψηφιακή υπογραφή αποτελεί το μόνο μέσο για την επικύρωση της γνησιότητας των ηλεκτρονικών εγγράφων καθιστώντας την απαραίτητο εργαλείο για επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς.

Η χρήση ψηφιακής υπογραφής έχει την ίδια νομική ισχύ με την ιδιόχειρη υπογραφή με μεγαλύτερη όμως ασφάλεια γιατί είναι αδύνατον να πλαστογραφηθεί, είναι μοναδική και διαφορετική για κάθε έγγραφο. Η χρήση της είναι αναγκαία σε κάθε ψηφιακή συναλλαγή σας με το δημόσιο που απαιτεί να υπογράψετε.

Τα USB token είναι ηλεκτρονικές συσκευές που εξωτερικά μοιάζουν με μνήμη USB Flash, είναι όμως ειδικές συσκευές στις οποίες αποθηκεύονται με ασφάλεια τα ψηφιακά πιστοποιητικά σας. Μέσω της  θύρας USB του υπολογιστή ή του Laptop σας έχετε την δυνατότητα να υπογράφετε ψηφιακά τα pdf – word έγγραφά σας.

Πότε χρειάζονται ψηφιακή υπογραφή οι μηχανικοί;

Η ψηφιακή υπογραφή αφορά τους περισσότερους Μηχανικούς, όπως Πολιτικούς Μηχανικούς, Αρχιτέκτονες, Πολεοδόμους, Τοπογράφους, Μηχανολόγους Μηχανικούς που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά έγγραφα και υπογράφουν συμβάσεις.

Είναι επίσης υποχρεωτική για τη συμμετοχή σε όλους τους διαγωνισμούς του δημοσίου που διενεργούνται μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. (Εθνικού Σύστηματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων).

Πρόσθετα η χρήση ψηφιακής υπογραφής είναι υποχρεωτική και για την ανάρτηση τοπογραφικών διαγραμμάτων στο e-Κτηματολόγιο.

Τι προσφέρει ο Έπαφος;

Πέρα από όλες τις υπηρεσίες εγκατάστασης των πιστοποιητικών, έχοντας ως στόχο την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών κάθε Μηχανικού, αναλαμβάνουμε και την υποβολή του Ψηφιακού Πιστοποιητικού στο Τ.Ε.Ε. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για να είναι αποδεκτά τα Τοπογραφικά Διαγράμματα από το Κτηματολόγιο.

Αρχείο ενημέρωσης

Μοιραστείτε το!