Νέα εποχή στη διαδικασία έκδοσης ψηφιακής υπογραφής

Η ΑΠΕΔ εκσυγχρονίζεται και παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες εμπιστοσύνης. Σε ένα περιβάλλον πιο φιλικό, εύχρηστο και ασφαλές ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει το ψηφιακό του πιστοποιητικό σε Η/Υ με λειτουργικό Windows ή Macintosh.

Η διαδικασία έκδοσης Ψηφιακού Πιστοποιητικού, τριετούς διάρκειας, είναι απλουστευμένη αφού θα γίνεται ηλεκτρονικά και η μετάβαση στο ΚΕΠ θα είναι μόνο για ταυτοποίηση.

Οι ψηφιακές υπογραφές οι οποίες έχουν εκδοθεί μέχρι την 17η Ιανουαρίου 2022 και λήγουν μέχρι την 30η /4/2022 θα λήξουν χωρίς να γίνει ενέργεια από τον χρήστη αυτόματα βάσει της ημερομηνίας λήξης τους.

Εάν τα Ψηφιακά Πιστοποιητικά σας λήγουν μετά την 30η/4/2022 τότε θα λάβετε ενημέρωση μέσω προσωποποιημένου ηλεκτρονικού μηνύματος ότι μέχρι κάποια ημερομηνία θα πρέπει να ανακαλέσετε το ψηφιακό πιστοποιητικό σας . Ο χρόνος που θα έχετε για την ανάκληση του πιστοποιητικού σας θα είναι τουλάχιστον 15 ημέρες. Αν δεν ενεργήσετε εσείς τότε η Αρχή Πιστοποίησης Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ) θα προβεί σε ανάκληση. Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει από 20 Ιανουαρίου 2022  και θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τις 30/4 για όλα τα ψηφιακά πιστοποιητικά της παλαιάς ΑΠΕΔ. Με τον τρόπο αυτό  όλες οι υπογραφές που έχουν εκδοθεί  θα  έχουν ανακληθεί μέχρι τις 30/4.

Ο ΕΠΑΦΟΣ παρέχει πλήρη υποστήριξη σε όλα τα στάδια για την απόκτηση της Ψηφιακής (Ηλεκτρονικής) Υπογραφής. Η νέα διαδικασία με βάση τις καινούργιες οδηγίες της ΑΠΕΔ,  γίνεται εξ' ολοκλήρου από μέρους μας, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσετε χρόνο για ατέλειωτες αναμονές, επικοινωνία ή επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σε υπηρεσίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (παρακαλούμε να μας δώσετε ένα κινητό σας τηλέφωνο) ή στο τηλεφωνικό μας κέντρο 210-6990401. Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την νέα διαδικασία έκδοσης ψηφιακής υπογραφής, τα χαρακτηριστικά του token και την εφαρμογή του στα δικά σας δεδομένα.

Πηγή: https://aped.gov.gr/

Αρχείο ενημέρωσης

  • Νέα
  • Νέα εποχή στη διαδικασία έκδοσης ψηφιακής υπογραφής
Μοιραστείτε το!