Skip to main content

Νομοθεσία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - Ο Απόλυτος οδηγός

Το καινούριο εγχειρίδιο από τον ΕΠΑΦΟ ξεκλειδώνει όλα τα μυστικά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με πολύ πλούσιο υλικό και ιδιαίτερα συμπυκνωμένο για να μην κουράζει, που ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ!

Καταγράφεται το σύνολο της Νομοθεσίας που διέπει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γενική, Επαγγελματική, Ειδική κτλ) με τρόπο χρηστικό και συνοπτικό και δίνονται απαντήσεις σε όλα τα θέματα που θα σας απασχολήσουν:

Υποχρεώσεις έναντι των μαθητών, εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για όλους τους τύπους σχολείων (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ειδικά σχολεία, μουσικά σχολεία, καλλιτεχνικά σχολεία κτλ), αναθέσεις μαθημάτων για όλους τους τύπους σχολείων, διδακτικά βιβλία, οδηγίες διδασκαλίας, θέματα φοίτησης και αξιολόγησης μαθητών και αντίστοιχων υποχρεώσεων των εκπαιδευτικών (απουσίες, τρόπος αξιολόγησης ανά τετράμηνο, τρόπος εξέτασης μαθημάτων κλπ), ειδική αγωγή, εκδρομές-μετακινήσεις και υποχρεώσεις εκπαιδευτικών, καθήκοντα και υποχρεώσεις εκπαιδευτικών (σύλλογος διδασκόντων, εξωδιδακτικές εργασίες, εφημερίες κλπ), διδακτικό ωράριο, επιλογή στελεχών εκπαίδευσης (επιλογή διευθυντών, υποδιευθυντών κτλ), άδειες όλων των ειδών, πειθαρχικά θέματα, μεταθέσεις, τοποθετήσεις, υπεραριθμίες, άσκηση ιδιωτικού έργου, βαθμολόγιο και μισθολόγιο, εργαστηριακά κέντρα, σχολικές δομές (ΠΕΚΕΣ, ΚΕΣΥ, ΚΕΑ κτλ), μαθητεία, το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με τις πανελλαδικές εξετάσεις και γενικά κάθε θέμα που αφορά στην καθημερινότητα της σχολικής ζωής.

Υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, αρχειοθέτηση, έκδοση τίτλων, mySchool, θέματα γραμματείας και διοίκησης (διεκπεραίωση υποθέσεων, αυτεπάγγελτη αναζήτηση, επικύρωση, ηλεκτρονική διακυβέρνηση κτλ), ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, είσοδος τρίτων, χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, προστασία υγείας, κυλικεία, συγκρότηση τμημάτων, κλάδοι και ειδικότητες εκπαιδευτικών, εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών, σχολικές εκδρομές, μεταφορές, καθηκοντολόγιο, λειτουργία συλλόγου διδασκόντων, συνεργασία με άλλες σχολικές μονάδες, διεξαγωγή πανελλαδικών εξετάσεων και γενικότερα κάθε θέμα της καθημερινής σχολικής ζωής για την οποία είστε υπεύθυνοι.

Ασφάλεια μαθητών, χρήση καμερών, προστασία της υγείας των μαθητών, σχολικά κυλικεία (υγιεινή, ανώτατες τιμές πώλησης προϊόντων κτλ), εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών, διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, θέματα φοίτησης μαθητών, απουσίες μη λαμβανόμενες υπόψη, θέματα αξιολόγησης μαθητών, εξετάσεις, ειδική αγωγή, σχολικές εκδρομές και μετακινήσεις, σχολικές μεταφορές, προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, λειτουργία Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), θέματα μαθητείας, θέματα πανελλαδικών εξετάσεων (ειδικά μαθήματα, μηχανογραφικό δελτίο, προκηρύξεις, μετεγγραφές κτλ) και κάθε άλλο θέμα της καθημερινής σχολικής ζωής που σας απασχολεί.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα του βιβλίου είναι:

  1. Τα περιεχόμενα παρουσιάζουν αναλυτικά τα θέματα που διαπραγματεύεται το βιβλίο ώστε ο αναγνώστης να ανατρέχει εύκολα και γρήγορα στο θέμα που τον ενδιαφέρει.
  2. Τα διάφορα θέματα, ανάλογα με την έκταση και τη σπουδαιότητά τους, παρατίθενται αναλυτικά είτε κωδικοποιημένα (για εύκολη μελέτη) είτε περιληπτικά είτε με απλή αναφορά (σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ανατρέξει κανείς στο επίσημο έγγραφο).
  3. Σε κάθε θέμα έχουν ενσωματωθεί όλες οι τυχόν τροποποιήσεις της νομοθεσίας μέχρι την ημέρα συγγραφής του βιβλίου.
  4. Στην αρχή κάθε θέματος αναφέρεται η σχετική νομοθεσία (και οι τυχόν τροποποιήσεις της) ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να ανατρέξει ανά πάσα στιγμή στα επίσημα έγγραφα (ΦΕΚ ή ΑΔΑ).
  5. Σε κάθε θέμα υπάρχουν υπογραμμισμένα τμήματα του κειμένου ή τμήματα με έντονη γραφή για γρήγορο εντοπισμό των σημαντικότερων σημείων.
  6. Τα παρόμοια θέματα είναι ομαδοποιημένα για λόγους σύγκρισης. Για παράδειγμα, τα εβδομαδιαία ωρολόγια προγράμματα Ημερησίου και Εσπερινού Γυμνασίου βρίσκονται σε κοινό πίνακα για όλες τις τάξεις, ώστε να μπορεί π.χ. ο εκπαιδευτικός ΠΕ02, να ενημερωθεί και να συγκρίνει τις ώρες που διδάσκεται το μάθημά του σε όλες τις τάξεις και των δύο τύπων σχολείων.

49,00 € ανά τεμάχιο Η Νομοθεσία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Ο Απόλυτος Οδηγός Διαλέξτε επιλογές

Νομοθεσία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - Ο Απόλυτος οδηγός
Μοιραστείτε το!