Skip to main content

Πολύτιμος οδηγός για τον κόσμο της ειδικής αγωγής

| Ενημέρωση

Η διδασκαλία κοινωνικής κατανόησης με τη χρήση κοινωνικών ιστοριών έχει σκοπό να δώσουμε στο παιδί εκείνες τις πληροφορίες που θα του επιτρέψουν να έχει βελτιωμένη κατανόηση μιας κοινωνικής κατάστασης. Οι κοινωνικές ιστορίες αποτελούν ένα θαυμάσιο θεραπευτικό μέσο για την κατάκτηση των κοινωνικών δεξιοτήτων, την κατανόηση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και της κοινωνικής πραγματικότητας.

Οι κοινωνικές ιστορίες του βιβλίου δίνουν στο άτομο που τις έχει ανάγκη, μια σειρά από πληροφορίες που θα το βοηθήσουν να αποκωδικοποιήσει τον κόσμο μας και να τον προσαρμόσει στο δικό του. Έτσι, μειώνονται σημαντικά οι προβληματικές συμπεριφορές, οι εκρήξεις θυμού και το υπερβολικό άγχος. Αφορμή για τη συγγραφή του βιβλίου στάθηκαν οι αναρίθμητες σελίδες κοινωνικών ιστοριών που γέμισαν το συρτάρι της συγγραφέως η οποία εδώ και χρόνια το ετοιμάζει και το διδάσκει σε παιδιά, σε εφήβους και σε ενήλικες.

Στόχος μας είναι το βιβλίο αυτό να βοηθήσει όσους το έχουν ανάγκη, να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη ευκολία την καθημερινότητά τους, αυξάνοντας παράλληλα την κοινωνική ευαισθητοποίησή τους και διδάσκοντάς τους νέες δεξιότητες. Το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο στους ειδικούς παιδαγωγούς. Απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο της εκπαίδευσης. Η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων και της κοινωνικής κατανόησης των παιδιών και των νεαρών ατόμων είναι μια πρόκληση, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μας και ΟΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

Αρχείο ενημέρωσης

Μοιραστείτε το!