Ψηφιακή Υπογραφή

Την ψηφιακή υπογραφή δεν την κάνουν υποχρεωτική μόνο οι νόμοι και οι οδηγίες του κράτους. Κυρίως την επιβάλλει η κοινή λογική και η σημερινή ψηφιακή πραγματικότητα.

Όροι όπως «κυβερνοεπιθέσεις» και «κυβερνοπόλεμος», πριν μερικά χρόνια, ανήκαν περισσότερο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας παρά στην πραγματικότητα. Οι «χάκερ» ήταν σκιώδεις, παντοδύναμες φυσιογνωμίες που στόχευαν αποκλειστικά τους «σκληρούς» στόχους του κυβερνοχώρου που  δεν είχαν σχέση με τη ζωή των καθημερινών ανθρώπων, αλλά με τους μακρινούς, «κόσμους» των κυβερνήσεων ή των μεγάλων εταιρειών.

Σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Το κυβερνοέγκλημα έχει μπει στην καθημερινή ζωή. Αναφορές για «χακαρίσματα» και ψηφιακές απάτες  βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη και μπορούν να συμβούν στον καθέναν μας.

Ο κίνδυνος διαρροών προσωπικών δεδομένων και παραποίησης στοιχείων που θα μας εκθέσουν ανεπανόρθωτα είναι πανταχού παρών- ειδικά αν κάποιος/α είναι απρόσεκτος/η όσον αφορά στο τι ανεβάζει στο Internet και τι και πώς στέλνει σε ποιους.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 2106990401. Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την ψηφιακή υπογραφή, τα χαρακτηριστικά του token και την εφαρμογή του στα δικά σας δεδομένα.

Οι ψηφιακές υπογραφές χρησιμοποιούν μια κρυπτογραφική συνάρτηση που αποδεικνύει την ακεραιότητα του εγγράφου και την ταυτότητα του αποστολέα. Τα ψηφιακά πιστοποιητικά αποθηκεύονται σε USB – Token που είναι συσκευές που εξωτερικά μοιάζουν με USB Flash. Μια έγκυρη ψηφιακή υπογραφή δίνει στον παραλήπτη την πιστοποίηση ότι το έγγραφο που δημιουργήθηκε ανήκει όντως στον αποστολέα που το υπέγραψε ψηφιακά και συγχρόνως ότι δεν αλλοιώθηκε ή παραποιήθηκε το περιεχόμενό του κατά τη μεταφορά.

Δεδομένου του χαμηλού κόστους του token η προμήθειά του κρίνεται πλέον απαραίτητη για οποιονδήποτε ασκεί οποιαδήποτε διοικητική ή επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι «εκ των ων ουκ άνευ» διαδικασία για κάθε εργαζόμενο που στέλνει πράγματα και κάνει δουλειά από τον υπολογιστή του.

Ο ΕΠΑΦΟΣ προσφέρει κορυφαίες λύσεις ψηφιακής υπογραφής με πολύ ελκυστικό κόστος και όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται για την εγκατάσταση και την αξιοποίηση του συστήματος.

60,76 € (49,00 € + ΦΠΑ) ανά τεμάχιο USB Token Safenet 5110 cc Αγορά

 

FaLang translation system by Faboba