Ο ΕΠΑΦΟΣ συμμετείχε μαζί με το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών στη 2η Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεσης Σερρών «SEREXPO 2016». Παρουσιάστηκαν οι λύσεις ψηφιακής εκπαίδευσης του σχολείου που στηρίζονται στη τεχνογνωσία και στα προϊόντα του ΕΠΑΦΟΥ.

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών από την περσινή χρονιά πρωτοτυπεί και χαράζει το δρόμο για την εκπαίδευση του 21ου αιώνα. Κάνοντας χρήση του Office365 της Microsoft και πιο συγκεκριμένα του OneNote ψηφιοποιεί εντελώς την ύλη των μαθημάτων, τις παραδόσεις τις εργασίες των μαθητών και τη δουλειά των εκπαιδευτικών.

Βιβλία, σημειώσεις και υποστηρικτικό υλικό ψηφιοποιούνται. Στη συνέχεια οργανώνονται κατά μάθημα και αποθηκεύονται στους διαδραστικούς πίνακες των τάξεων. Το ίδιο υλικό αποθηκεύεται και στις ατομικές ταμπλέτες των μαθητών. Η παράδοση του μαθήματος γίνεται ψηφιακά και συμπληρώνεται από το διαδραστικό υλικό και τους διαδικτυακούς συνδέσμους που επέλεξαν και διαμόρφωσαν οι καθηγητές του σχολείου για το μάθημά τους.

Εκμεταλλευόμενοι των υπηρεσιών του Cloud ότι αποθηκεύεται στον πίνακα την ίδια στιγμή αποθηκεύεται και στο tablet του μαθητή. Με αυτό τον τρόπο ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να μελετήσει το ήδη ψηφιοποιημένο υλικό, οποιαδήποτε στιγμή να δει την παράδοση της ημέρας ή ακόμα και παλαιότερων ημερών καθώς και να κάνει τις εργασίες που του έχουν αναθέσει οι καθηγητές. Οι λυμένες πια ασκήσεις ανεβαίνουν αυτόματα στο cloud, οπότε ο καθηγητής μπορεί να τις δει από το σπίτι του, να παρέμβει με διορθώσεις και παρατηρήσεις και, αν το κρίνει αναγκαίο, να κοινοποιήσει τις ατομικές εργασίες στην τάξη για μια παρουσίαση, για λόγους παραδειγματισμού ή απλά προς συζήτηση.

Ο ΕΠΑΦΟΣ προσφέρει στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς εδώ και χρόνια ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις για τις διαδικασίες της εκπαίδευσης. Στόχος η συνεχής λειτουργία του σχολείου και η διαρκής σύνδεση του μαθητή με τους συμμαθητές του και τους εκπαιδευτικούς ακόμη και έξω από το σχολείο οποιαδήποτε μέρα του χρόνου.