Το βιβλίο που έχει θέση πάνω στο γραφείο του Διευθυντή και όχι μέσα στη Βιβλιοθήκη Βασική ανάγκη των Διευθυντών, προϊσταμένων αλλά και των καθηγητών και των δασκάλων είναι η ύπαρξη ενός συνοπτικού οδηγού για το Διευθυντή του Σχολείου που να περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά θέματα της Νομοθεσίας που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία του Σχολείου, να περιέχει τα πιο χρήσιμα υποδείγματα εγγράφων και να δίνει πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη αντιμετώπιση των διαφόρων θεμάτων που αντιμετωπίζονται καθημερινά στο Σχολείο.

Έχοντας μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στα διοικητικά θέματα της εκπαίδευσης και ανταποκρινόμενοι στις δικές σας παροτρύνσεις, οδηγηθήκαμε στην απόφαση να δημιουργήσουμε «Το εγχειρίδιο του καλού Διευθυντή» το οποίο δίνει πρακτικές οδηγίες (πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία) για την αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου.

Κυκλοφορούν τέσσερα ξεχωριστά τεύχη για:

• το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου
  • το Διευθυντή του Γυμνασίου και του Λυκείου
  • το Διευθυντή του Επαγγελματικού Λυκείου,
  • και, τέλος, για την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Πιστεύουμε η καινούρια μας αυτή προσπάθεια θα ικανοποιήσει την πάγια ανάγκη σας για υπεύθυνη και πλήρη ενημέρωση στη Νομολογία και τη Νομοθεσία της Εκπαίδευσης και ότι θα αφήσει ικανοποιημένους και τους πλέον απαιτητικούς Διευθυντές, Προϊσταμένους και στελέχη της εκπαίδευσης, αλλά και κάθε εκπαιδευτικό που θέλει να διευρύνει τις γνώσεις του στη διοικητική πλευρά της δουλειάς τους.