Οι άνθρωποι των σχολικών επιτροπών από σήμερα έχουν το δικό τους site, το www.sx-ep.gr! Το site αυτό δημιουργήθηκε από τον ΕΠΑΦΟ για τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση των νέων Καλλικρατικών Σχολικών Επιτροπών.

Καθώς τόσο η νομοθεσία που διέπει τις Σχολικές Επιτροπές όσο και όλες οι διαδικασίες είναι καινούριες και σε συνεχή εξέλιξη, πιστεύουμε ότι η δικτυακή αυτή πύλη θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και ενημερωτική για όλους (στελέχη των Δήμων αλλά και στελέχη των σχολείων) και θα βοηθήσει στην καλύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Ο ΕΠΑΦΟΣ υποστηρίζει τη λειτουργία του www.sx-ep.gr στηριζόμενος στην 20-ετή εμπειρία και τεχνογνωσία του σε πληροφοριακά συστήματα ειδικά για τα σχολεία και τις υπηρεσίες της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Πέρα όμως από την εμπειρία της εταιρείας, πολύ σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αυτού του ιστοχώρου παίζουν και οι άνθρωποι των 200 και πλέον σχολικών επιτροπών που χρησιμοποιούν το S-Management Plus, το εξειδικευμένο μηχανογραφικό σύστημα του ΕΠΑΦΟΥ για τη διαχείριση των δραστηριοτήτων των σχολικών επιτροπών. Με τις παρατηρήσεις τους, τις ιδέες και τις παρεμβάσεις τους έχουν συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση του περιεχομένου του www.sx-ep.gr.

Έχουμε συμπεριλάβει στο site όλα τα θέματα της νομοθεσίας (νομοθετήματα, εγκύκλιοι, υπουργικές αποφάσεις κλπ) και τα υποδείγματα εγγράφων που αφορούν στη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής. Γενικά μεταφέρουμε στο site ό,τι γνωρίζουμε και μαθαίνουμε για τα δεδομένα λειτουργίας των νέων σχολικών επιτροπών και, επιπλέον, «καλές πρακτικές» όπως τις ακούμε από τους ανθρώπους των Σχολικών Επιτροπών.

FaLang translation system by Faboba