Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η δεύτερη ημερίδα Σχολικών Επιτροπών που διοργάνωσε ο ΕΠΑΦΟΣ την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου DuLAc στα Γιάννενα.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 60, όχι μόνο από την Ήπειρο αλλά και από άλλα σημεία της χώρας.

Η ημερίδα ξεκίνησε τις εργασίες της με χαιρετισμό του Υπευθύνου Πωλήσεων του ΕΠΑΦΟΥ κ. Μάνου Φουκαράκη, που τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον της εταιρείας για τον συγκεκριμένο χώρο και τα μελλοντικά της σχέδια για ακόμη περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος. Περιέγραψε πολύ αναλυτικά και τεκμηρίωσε το πώς η υιοθέτηση του S-Management Plus συνάδει με όλες τις απαιτήσεις του κόσμου για ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα θα συμβάλλει στη βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας σε έναν κρίσιμο τομέα της δημόσιας διοίκησης, αυτόν της εκπαίδευσης. Μετά τη μεγάλη επιτυχία και αυτής της ημερίδας η διοίκηση ΕΠΑΦΟΥ δεσμεύτηκε για την διοργάνωση και άλλων τέτοιων ημερίδων σε όλη την Ελλάδα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στη συνέχεια ο εξειδικευμένος σύμβουλος σε Θέματα Σχολικών Επιτροπών του ΕΠΑΦΟΥ κ. Λάζαρος Γεωργίου παρουσίασε το πλαίσιο και τα δεδομένα λειτουργίας των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών και έκανε μια συνολική αποτίμηση των ζητημάτων που προκύπτουν με τα σημερινά δεδομένα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η απουσία στιβαρού Οργανωτικού Πλαισίου ταλαιπώρησε και συνεχίζει να ταλαιπωρεί πολλές Σχολικές Επιτροπές. Η εσωτερική οργάνωση αποτελεί τη βάση για την αποτελεσματική εκτέλεση του έργου τους. Μαζί με τη σωστή στελέχωση ο εφοδιασμός των Σχολικών Επιτροπών με τα κατάλληλα εργαλεία Πληροφορικής είναι ζητήματα που δεν επιδέχονται πλέον αναβολή.

Αμέσως μετά η product manager του SManagement Plus Τζένη Μουρελάτου, παρουσίασε όλες τις πλευρές της τελευταίας και πολύ καινοτόμου έκδοσης του συστήματος. Παρουσιάστηκε αναλυτικά το SM-Ενημέρωση και το SM-Μηχανογράφηση, ο χειρισμός των βασικότερων εργασιών εισαγωγής στοιχείων, η διαχείριση όλων των αναφορών, οι πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης και η μεγάλη ευελιξία που έχει το προϊόν σε όλες του τις πλευρές, έτσι ώστε να καλύπτει και τους πλέον απαιτητικούς χρήστες.

Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας ήταν αφιερωμένο σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων και επίλυση των αποριών τους. Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα «καυτά» τρέχοντα θέματα και προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία των σχολικών επιτροπών. Τα κύρια θέματα γύρω στα οποία περιστράφηκε η συζήτηση αφορούσαν τη Διαχείριση του SManagement Plus από τους χρήστες σχολείων, τη ΜΥΦ και το ΚΕΠΥΟ, τη Διαχείριση προμηθειών και συμβάσεων, τους Παρακρατούμενους φόρους και τις Συμβάσεις καθαριότητας. Οι ερωτήσεις και η συζήτηση ξεπέρασε τις 2 ώρες (!) και φυσικά φάνηκε ξεκάθαρα η πολυνομία που διέπει πολλές από τις λειτουργίες των σχολικών επιτροπών και η ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση των στελεχών των σχολικών επιτροπών για το τι ισχύει σε όλα τα επιμέρους θέματα. Ρόλο που έχει αναλάβει –πολύ πετυχημένα θέλουμε να ελπίζουμε- τα τελευταία 4 χρόνια ανελλιπώς ο ΕΠΑΦΟΣ.

Στη λήξη της ημερίδας, απαντήθηκαν ερωτήσεις που αφορούσαν τον χειρισμό του SManagement Plus ενώ σε κάθε συμμετέχοντα χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και αυτής της ημερίδας η διοίκηση ΕΠΑΦΟΥ δεσμεύτηκε για την διοργάνωση και άλλων τέτοιων ημερίδων σε όλη την Ελλάδα το αμέσως προσεχές διάστημα.

FaLang translation system by Faboba