Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 6η ημερίδα Σχολικών Επιτροπών που διοργάνωσε ο ΕΠΑΦΟΣ την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 στο Ξενοδοχείο Park – Radison Blue στην Αθήνα. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και οι συμμετέχοντες ήταν όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από αρκετά άλλα σημεία της χώρας.

Η ημερίδα ξεκίνησε τις εργασίες της με χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντή του ΕΠΑΦΟΥ Χρήστου Χαλδαιόπουλου, ο οποίος τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον της εταιρείας για τον συγκεκριμένο χώρο και τα μελλοντικά μας σχέδια για ακόμη περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών μας στο χώρο των Σχολικών Επιτροπών.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήραν 4 Πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών, όπου ο καθένας από τη δική του πλευρά παρουσίασαν τα δικά τους πετυχημένα case studies που εφάρμοσαν στο δήμο τους για την ομαλή λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής τους. Πιο συγκεκριμένα η Κα Μαρούγκα Κωνσταντίνα (Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Ελευσίνας), ο κ. Μίχας Μενέλαος (Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Ελευσίνας), ο κ. Αραπκιλής Σάββας (Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Ραφήνας-Πικερμίου) και ο κ. Πετράκης Χρήστος (Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Παπάγου-Χολαργού) κατέθεσαν τις εμπειρίες τους, αποτίμησαν το έργο τους, ανέλυσαν τα προβλήματα που είχαν στο δήμο τους και πρότειναν λύσεις. Κοινή αναφορά και από τους 4 ομιλητές είναι η στενή σχέση συνεργασίας που έχουν αναπτύξει με τον ΕΠΑΦΟ. Η συνεργασία αυτή δεν περιορίζεται στο λογιστικό πρόγραμμα και στην Νομοθετική ενημέρωση αλλά επεκτείνεται και στις καθημερινές διαδικασίες και την οργάνωση λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τους τέσσερις Προέδρους, έχουν απαλλαγεί από την αναζήτηση νόμων, ΦΕΚ και ανακοινώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και πλέον συμβουλεύονται τον ΕΠΑΦΟ έχοντας άμεση και έγκυρη ενημέρωση.  

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τους τέσσερις Προέδρους, έχουν απαλλαγεί από την αναζήτηση νόμων, ΦΕΚ και ανακοινώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και πλέον συμβουλεύονται τον ΕΠΑΦΟ έχοντας άμεση και έγκυρη ενημέρωση.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος υποστήριξης - εκπαίδευσης του SManagement Γιάννης Μπαλάφας, παρουσίασε Μικρά μυστικά του SManagement που λύνουν τα χέρια κάθε εμπλεκόμενου στη διαχείριση της Σχολικής Επιτροπής.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο εξειδικευμένος σύμβουλος σε Θέματα Σχολικών Επιτροπών του ΕΠΑΦΟΥ κ. Λάζαρος Γεωργίου και παρουσίασε το πλαίσιο και τα δεδομένα λειτουργίας των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών. Συγχρόνως έκανε μια συνολική αποτίμηση των ζητημάτων που προκύπτουν με τα σημερινά δεδομένα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η ασάφεια του νομοθετικού πολλαπλασιάζεται. Εξωγενείς παρεμβάσεις δυσκολεύουν το έργο των σχολικών επιτροπών. Η απουσία στιβαρού Οργανωτικού Πλαισίου συνεχίζει να ταλαιπωρεί πολλές Σχολικές Επιτροπές. Η εσωτερική οργάνωση αποτελεί τη βάση για την αποτελεσματική εκτέλεση του έργου τους.

Το τελευταίο μέρος της ημερίδας ήταν αφιερωμένο σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων και επίλυση των αποριών τους. Από τη συζήτηση φάνηκε ξεκάθαρα η πολυνομία που διέπει πολλές από τις λειτουργίες των επιτροπών και η ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση των στελεχών των σχολικών επιτροπών για το τι ισχύει σε όλα τα επιμέρους θέματα. Ρόλο που έχει αναλάβει –πολύ πετυχημένα και αξιόπιστα - τα τελευταία 6 χρόνια ο ΕΠΑΦΟΣ.

Η εταιρία ΕΠΑΦΟΣ διαθέτει υψηλότατο επαγγελματικό επίπεδο, ολικής ποιότητας υπηρεσιών, υπεράνω κάθε παρόντος ανταγωνισμού. Η εμπειρία και οι ειδικοί συνεργάτες μπορούν να αναλάβουν την αντιμετώπιση κάθε δομικού προβλήματος των Σχολικών Επιτροπών, στη βάση πάντα των αντικειμενικών δεδομένων που υπάρχουν σε κάθε Σχολική Επιτροπή. Ο συνδυασμός της πλατφόρμας S-Management με τις οργανωτικές και εποπτικές υπηρεσίες της εταιρείας μας βοηθούν στη διαδικασία εκτέλεσης του καθημερινού έργου των Σχολικών Επιτροπών.

FaLang translation system by Faboba