Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 3η ημερίδα Σχολικών Επιτροπών που διοργάνωσε ο ΕΠΑΦΟΣ την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Park – Radison Blue στην Αθήνα. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 130, όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από αρκετά άλλα σημεία της χώρας.

Η ημερίδα ξεκίνησε τις εργασίες της με χαιρετισμό της Διευθύντριας Πωλήσεων του ΕΠΑΦΟΥ κ. Μαρίας Τσουγκριάνη η οποία τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον της εταιρείας για τον συγκεκριμένο χώρο και τα μελλοντικά μας σχέδια για ακόμη περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος πωλήσεων του SManagement κ. Μάνος Φουκαράκης έκανε μια μικρή αναφορά στις λοιπές δραστηριότητες του ΕΠΑΦΟΥ στο χώρο των σχολείων και της εκπαίδευσης γενικότερα. Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο εξειδικευμένος σύμβουλος σε Θέματα Σχολικών Επιτροπών του ΕΠΑΦΟΥ κ. Λάζαρος Γεωργίου και παρουσίασε το πλαίσιο και τα δεδομένα λειτουργίας των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών. Συγχρόνως έκανε μια συνολική αποτίμηση των ζητημάτων που προκύπτουν με τα σημερινά δεδομένα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η απουσία στιβαρού Οργανωτικού Πλαισίου συνεχίζει να ταλαιπωρεί πολλές Σχολικές Επιτροπές. Η εσωτερική οργάνωση αποτελεί τη βάση για την αποτελεσματική εκτέλεση του έργου τους. Μαζί με τη σωστή στελέχωση, ο εφοδιασμός των Σχολικών Επιτροπών με τα κατάλληλα εργαλεία Πληροφορικής είναι ζητήματα που δεν επιδέχονται πλέον αναβολή.

η απουσία στιβαρού Οργανωτικού Πλαισίου συνεχίζει να ταλαιπωρεί πολλές Σχολικές Επιτροπές

Αμέσως μετά η product manager του SManagement κ. Τζένη Μουρελάτου, παρουσίασε την τελευταία και πολύ καινοτόμου έκδοσή του με όλα τα καινούρια χαρακτηριστικά: Την τράπεζα νομοθετικού και ενημερωτικού υλικού, τις διαδικασίες για τη συμπλήρωση ΜΥΦ, το βιβλίο υλικού, οι πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης και η μεγάλη ευελιξία που έχει το προϊόν σε όλες του τις πλευρές, έτσι ώστε να καλύπτει και τους πλέον απαιτητικούς χρήστες.

Το τελευταίο μέρος της ημερίδας ήταν αφιερωμένο σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων και επίλυση των αποριών τους. Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα «καυτά» τρέχοντα θέματα και προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία των σχολικών επιτροπών. Οι ερωτήσεις και η συζήτηση ξεπέρασε τις 2 ώρες (!) και φυσικά φάνηκε ξεκάθαρα η πολυνομία που διέπει πολλές από τις λειτουργίες των σχολικών επιτροπών και η ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση των στελεχών των σχολικών επιτροπών για το τι ισχύει σε όλα τα επιμέρους θέματα. Ρόλο που έχει αναλάβει –πολύ πετυχημένα ελπίζουμε- τα τελευταία 4 χρόνια ανελλιπώς ο ΕΠΑΦΟΣ.

Στη λήξη της ημερίδας, απαντήθηκαν ερωτήσεις που αφορούσαν τον χειρισμό του SManagement ενώ σε κάθε συμμετέχοντα χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου. Ανανεώθηκε δε το ραντεβού μας με όλους τους ανθρώπους των σχολικών επιτροπών για την 4η Ημερίδα, στις 3 Απριλίου 2015 στη Θεσσαλονίκη. Είστε όλοι προσκεκλημένοι και χαρά μας να σας παρουσιάσουμε τις λύσεις μας και να ακούσουμε τις ερωτήσεις σας

FaLang translation system by Faboba