Ευρετήριο Άρθρου

Από την ίδρυση του ο ΕΠΑΦΟΣ είχε σε υψηλή προτεραιότητα την ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων, εφαρμόζοντας ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες διασφάλισης της εμπιστευτικότητας. Ήδη, από το 2015 η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη κατά ΕΝ ISO 27001 – Information Security Management, από το διεθνή οργανισμό TUV Hellas.

Συγχρόνως συνεργάζεται με τη Microsoft στις υπηρεσίες Cloud η οποία διαθέτει ένα παγκοσμίως πιστοποιημένο κέντρο αποτροπής περιστατικών παραβίασης ασφαλείας σε εικοσιτετράωρη βάση. Όλα τα δεδομένα φιλοξενούνται αποκλειστικά στο Azure που διαθέτει το σύνολο των πιστοποιήσεων ασφαλείας που υπάρχουν διεθνώς.  

Το edu4Schools παρέχει από το σχεδιασμό του, μία σειρά από μηχανισμούς και εργαλεία που διασφαλίζουν την εμπιστευτικότητα των δεδομένων και τη διαβαθμισμένη πρόσβαση στην πληροφορία. Οι μηχανισμοί αυτοί παρέχουν την ευελιξία στο διαχειριστή της εφαρμογής να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές διαβάθμισης και πρόσβασης στα δεδομένα. Με τον τρόπο αυτό, ικανοποιείται η απαίτηση του GDPR για την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα μόνο από πλήρως εξουσιοδοτημένο προσωπικό.

Φυσικά η προστασία των προσωπικών δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια μακρόχρονη διαδικασία και το πνεύμα του κανονισμού είναι να αρχίσουμε όλοι να προστατεύουμε και να σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων.

FaLang translation system by Faboba