Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου η ημερίδα Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση. Παρευρέθηκαν περισσότερα από 100 στελέχη εκπαιδευτικών οργανισμών, τόσο εκπαιδευτικοί όσο και άνθρωποι των διοικήσεων ή του ΙΤ.

Την ημερίδα καλωσόρισε ο Διευθυντής του ΕΠΑΦΟΥ, Χρήστος Χαλδαιόπουλος, που επεσήμανε πως στα 25 χρόνια συνεχούς ενασχόλησής του με τους εκπαιδευτικούς χώρους είναι πρώτη φορά σήμερα που θεωρεί ότι η τεχνολογία πραγματικά αλλάζει τη μορφή της εκπαίδευσης. Η εξάπλωση του Internet και η ανάπτυξη του λογισμικού και ιδιαίτερα της τεχνητής ευφυΐας προσφέρει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο κάθε σχολείο θα λειτουργεί με ένα εντελώς διαφορετικό και καινοτόμο τρόπο.

Στη συνέχεια ο Ιάσων Παυλόπουλος από τον ΕΠΑΦΟ παρουσίασε το ολοκληρωμένο διαδικτυακό περιβάλλον edu4Schools για κάθε τύπο εκπαιδευτικό οργανισμό, που προσφέρει μια διαφορετική εκπαιδευτική εμπειρία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Τόνισε πως στην ψηφιακή εποχή της εκπαίδευσης και στον σημερινό μετασχηματισμό κάθε εκπαιδευτικού οργανισμού, το πληροφοριακό του σύστημα αποτελεί τον άξονα της ανάπτυξή του και το όχημα για τον εκσυγχρονισμό και την επίτευξη των στόχων του και όχι απλώς ένα υποστηρικτικό λογισμικό που βοηθά σε κάποιους τομείς του σχολείου .

Κατόπιν η Νατάσα Γεωργίου από την πλευρά της EPSON (που ήταν ο χρυσός χορηγός της εκδήλωσης) παρουσίασε τις τεχνολογίες και τις λύσης της εταιρείας ειδικά για την εκπαίδευση. Πρωτίστως τόνισε τον καινοτόμο χαρακτήρα της EPSON που συνεχίζει να παράγει πρωτοποριακές ιδέες εδώ και 50 χρόνια. Η κα Γεωργίου εστίασε την παρουσίαση της στα διαδραστικά προβολικά συστήματα με την τεχνολογία 3LCD και στους οικονομικούς και φιλικούς στο περιβάλλον εκτυπωτές μελάνης Ink Tank Systems για απεριόριστες έγχρωμες εκτυπώσεις.

Η επόμενη επίσης πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον σύμβουλο Γιώργο Λευθεριώτη αφορούσε το νέο νόμο της προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation) και τις ιδιαιτερότητες που θα έχει η εφαρμογή του στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Ένα θέμα που παίρνει τώρα νομική και θεσμοθετημένη υπόσταση και πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά τόσο τη διοίκηση όσο και τους εκπαιδευτικούς κάθε εκπαιδευτικής μονάδας ανεξαρτήτους του είδους της και του χαρακτήρα της.

Οι ομιλίες έκλεισαν με τον κ. Αρμώνη Νίκο που παρουσίασε πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις ρομποτικής και αυτοματισμών για το σύγχρονο σχολείο. Ειδικότερα μίλησε για τον κόσμο του Arduino και των Rasberry, τις πλατφόρμες ανάπτυξης ρομποτικών λύσεων και εφαρμογών και τα είδη της Fibaro για το «έξυπνο» σχολείο.

Μετά τις ομιλίες οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις λύσεις που παρουσιάστηκαν και να συζητήσουνε με τους ανθρώπους του ΕΠΑΦΟΥ οποιοδήποτε ειδικότερο θέμα τους απασχολούσε.

DSC_0180.jpg DSC_0202.jpg DSC_0221.jpg

DSC_0227.jpg DSC_0228.jpg DSC_0275.jpg

DSC_0298.jpg DSC_0322.jpg DSC_0326.jpg

DSC_0328.jpg DSC_0330.jpg DSC_0332.jpg

DSC_0336.jpg DSC_0343.jpg DSC_0353.jpg

DSC_0378.jpg DSC_0381.jpg DSC_0387.jpg

DSC_0388.jpg DSC_0413.jpg DSC_0417.jpg

DSC_0418.jpg

 

 

FaLang translation system by Faboba