Η εταιρία ΕΠΑΦΟΣ, στο πλαίσιο των λύσεων Πληροφορικής που παρέχει στις ενιαίες σχολικές επιτροπές αλλά και στα σχολεία της Δημόσιας Εκπαίδευσης, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές: Προβλήματα ... και Λύσεις».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Park στην Αθήνα. Κύριο χαρακτηριστικό της ημερίδας ήταν η πολύ μεγάλη προσέλευση των στελεχών των σχολικών επιτροπών από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 220 από όλα τα σημεία της χώρας. Χαρακτηριστικά σημειώνουμε συμμετοχές από τους Δήμους Ηρακλείου Κρήτης, Ορεστιάδας, Πάρου, Καρδίτσας και πολλούς ακόμη.

Η ημερίδα ξεκίνησε τις εργασίες της με χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντού του ΕΠΑΦΟΥ Χρήστου Χαλδαιόπουλου, ο οποίος τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον της εταιρίας για τον συγκεκριμένο χώρο και τα μελλοντικά της σχέδια για την επέκταση και περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος.

Εξήγησε πολύ αναλυτικά και τεκμηρίωσε το πώς η υιοθέτηση του S-Management Plus συνάδει με όλες τις απαιτήσεις του κόσμου για ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα θα συμβάλλει στη βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας σε έναν κρίσιμο τομέα της δημόσιας διοίκησης, αυτόν της εκπαίδευσης.

Ομιλία Μαρίας Τσουγκριάνη, Διευθύντρια πωλήσεων της εταιρείας ΕΠΑΦΟΣ

Στη συνέχεια η Διευθύντρια Πωλήσεων των Λύσεων για την Εκπαίδευση του ΕΠΑΦΟΥ Μαρία Τσουγκριάνη, παρουσίασε τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρία ειδικά σε σχολεία: Προγράμματα, Εκπαιδευτικό Λογισμικό, Εξοπλισμός Πληροφορικής, Δικτύωση Υπολογιστών, Εγκατάσταση σχολικών εργαστηρίων, κατασκευή sites, Λύσεις ασφάλειας υπολογιστών κλπ.>ομιλία της Τζένης Μουρελάτου, Product Manager του SManagementplus

Αμέσως μετά η product manager του S-Management Plus Τζένη Μουρελάτου, παρουσίασε όλες τις πλευρές της τελευταίας και πολύ καινοτόμου έκδοσης του συστήματος. Παρουσιάστηκε αναλυτικά ο χειρισμός των βασικότερων εργασιών εισαγωγής στοιχείων, η διαχείριση όλων των αναφορών, οι πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης και η μεγάλη ευελιξία που έχει το προϊόν σε όλες του τις πλευρές, έτσι ώστε να καλύπτει και τους πλέον απαιτητικούς χρήστες.

Παράλληλα η κα. Μουρελάτου έκανε και αναλυτική παρουσίαση και της έκδοσης του S-Management Plus που χρησιμοποιούν τα σχολεία. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε όχι μόνο ο απλούστατος χειρισμός αλλά και η καθοδήγηση των χρηστών στην ορθή καταχώρηση των παραστατικών. Οι παρευρισκόμενοι βεβαιώθηκαν ότι και ο πιο «ιδιόρρυθμος» χρήστης από την πλευρά των σχολείων, δεν θα δυσκολευτεί στο να περάσει τα παραστατικά αλλά και να θέλει δεν μπορεί να τα περάσει με λάθος τρόπο.

Δεύτερο μέρος ημερίδαςΤο δεύτερο μέρος της ημερίδας ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις της κας Κλέας Μανωλαράκη από τον Δήμο Αλίμου και του κ. Λάζαρου Γεωργίου από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου. Και οι δύο ιδιαίτερα έμπειροι -όπως αποδείχτηκε- ομιλητές εντυπωσίασαν με τις τοποθετήσεις τους τους παρευρισκόμενους και μετέφεραν τις πρακτικές που ακολουθούν και τις λύσεις που βρήκαν στους Δήμους τους σε συγκεκριμένα θέματα.

Τέλος, σημαντικό μέρος της ημερίδας αποτέλεσε η ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων για όλα τα «καυτά» τρέχοντα θέματα και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία των σχολικών επιτροπών και που ξεπέρασε τις 2,5 ώρες (!)

Τα σημεία που προβληματίζουν και ταλαιπωρούν έντονα τους ανθρώπους των σχολικών επιτροπών, όπως προέκυψαν από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, είναι:

  • Οι αμοιβές προέδρων και αντιπροέδρων των σχολικών επιτροπών όπου υπάρχουν αντικρουόμενες οδηγίες και εγκύκλιοι από την πολιτεία
  • Τα «μυστικά» της απόδοσης κρατήσεων στο ΜΤΠΥ από τις αγορές των σχολικών επιτροπών
  • Οι μειώσεις στα μισθώματα των κυλικείων και πώς γίνεται η διαχείρισή τους
  • Οι μισθοδοσίες των καθαριστριών, οι αμοιβές των σχολικών τροχονόμων και τα προβλήματα που προκύπτουν από την ένταξή τους στην ΕΑΠ
  • Το αριθμητικά ανεπαρκές προσωπικό που στελεχώνει τις σχολικές επιτροπές σε σχέση με τον όγκο εργασιών που πρέπει να εκτελέσουν
  • Το νεφελώδες καθεστώς που διέπει τη σχέση των σχολικών επιτροπών με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων
  • Η μεγάλη κατανάλωση ρεύματος από τα κυλικεία και αν νομιμοποιείται η χρήση αυτόνομων μετρητών γι' αυτό το λόγο
  • Τα άγνωστα ακόμη ζητήματα της Ενιαίας Αρχής Συμβάσεων
  • Η πολυνομία που διέπει πολλές λειτουργίες των σχολικών επιτροπών και με ποιον τρόπο θα ενημερώνονται καλύτερα τα στελέχη των σχολικών επιτροπών για το τι ισχύει κάθε φορά.

Με πολύ προσοχή άκουσαν επίσης οι παρευρισκόμενοι τις καλές πρακτικές που παρέθεσαν συμμετέχοντες για το πώς ξεπέρασαν ή χειρίστηκαν κάποια από τα παραπάνω ζητήματα.

Η συζήτηση συνεχίστηκε και στο ελαφρύ γεύμα που παρέθεσε ο ΕΠΑΦΟΣ σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Σε όλη τη διάρκεια της ημερίδας, στο φουαγιέ δόθηκε η ευκαιρία σε όποιον επιθυμούσε να συζητήσει με στελέχη του ΕΠΑΦΟΥ οποιαδήποτε απορία και να λύσει "ζωντανά" στον υπολογιστή κάθε θέμα που τον απασχολεί στην εφαρμογή.

Στη λήξη της ημερίδας, σε κάθε συμμετέχοντα χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου και ένα αντίτυπο του βιβλίου «Το εγχειρίδιο της Σχολικής Επιτροπής».Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ημερίδας και τις πολλές αιτήσεις του κοινού ο Γενικός Διευθυντής του ΕΠΑΦΟΥ δεσμεύτηκε για την διοργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης κάθε χρόνο.

 

Φωτογραφικό Υλικό

 

FaLang translation system by Faboba