«Πρακτικές Οδηγίες για Τηλε-Εκπαίδευση»

Από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με τη συνεργασία του ΕΠΑΦΟΥ.

ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστήμιου Πειραιώς


Ένα πρακτικό και περιεκτικό σεμινάριο 20 ωρών με όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να προσφέρετε τηλε-εκπαίδευση είτε είστε εκπαιδευτικός είτε ανήκετε στη διεύθυνση/διοίκηση του Εκπαιδευτικού Οργανισμού.

Στόχος του σεμιναρίου τηλε-εκπαίδευσης είναι να κατανοήσουν οι εκπαιδευόμενοι με απλό και πρακτικό τρόπο τα βήματα που πρέπει να κάνουν για να οργανώσουν συνεδρίες τηλε-εκπαίδευσης και επιπλέον:

  • να κατανοήσουν πώς να συνδυάσουν τη σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία.
  • να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να πραγματοποιούν λειτουργίες όπως: επικοινωνία, προβολή και διαμοιρασμό εκπαιδευτικού υλικού, ζωντανές δημοσκοπήσεις, καθορισμό δραστηριοτήτων & εργασιών για ηλεκτρονική υποβολή, αυτο-αξιολόγηση, κ.α.
  • να γίνουν οι εκπαιδευόμενοι περισσότερο ικανοί στο να καθορίζουν τους στόχους της τηλε-εκπαίδευσης και να τους επικοινωνούν στους γονείς και μαθητές.

Διοργανωτής και ο βασικός εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο καθηγητής Σίμος Ρετάλης.

Ο κ. Ρετάλης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά στο γνωστικό αντικείμενο Μοντέλα Σχεδίασης Τεχνολογικά Υποστηριζόμενης Μάθησης.

Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται ενεργά με την έρευνα και ανάπτυξη στο χώρο της σχεδίασης καινοτόμων αλληλεπιδραστικών μαθησιακών συστημάτων δίνοντας έμφαση στα συστήματα που συμβάλλουν στην απόκτηση πολλαπλών δεξιοτήτων από τους εκπαιδευόμενους. Έχει συγγράψει πάνω από 150 ερευνητικά άρθρα που δημοσιεύονται σε επιστημονικά βιβλία, περιοδικά και συνέδρια και έχει δώσει περίπου 30 προσκεκλημένες ομιλίες σε διεθνή συνέδρια ανά τον κόσμο. Έχει συμμετάσχει ως κύριος ερευνητής (PI) και συντονιστής σε περισσότερα από 32 έργα σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς από όλο τον κόσμο χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εθνικές επιχορηγήσεις και γνωστές εταιρείες λογισμικού όπως το SmartEducation και το Google. Σημαντική στιγμή για το έργο του ήταν η διάκριση που έλαβε από το περιοδικό ACMComputingReviews, ως ο κριτικός με μεγάλη επιρροή τον Ιούνιο 2017. Είναι επιστημονικά υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας CoSyLlab (Computer Supported Learning Engineering Lab).

Τίτλος «Πρακτικές Οδηγίες για Τηλε-Εκπαίδευση»
Διάρκεια Από Σάββατο 27 Ιουνίου μέχρι και Κυριακή 5 Ιουλίου.
Σύνολο ωρών 20 ώρες σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης και μικρού project σε εργαλεία τηλεμάθησης.
Κόστος 190€
Βεβαίωση Χορηγείται βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης από το ΚΔΒΜ του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Σε ποιους απευθύνεται Εκπαιδευτικούς κάθε τύπου, κατηγορίας και ειδικότητας, Διευθυντές & Ιδιοκτήτες Εκπαιδευτικών Οργανισμών, στελέχη του administration αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για τις σύγχρονες διαδικασίες μάθησης. Η εκπαίδευση εξ’ αποστάσεως ήρθε για να μείνει στον ελληνικό εκπαιδευτικό οργανισμό.

Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής για να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για το σεμινάριο και να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας.

FaLang translation system by Faboba