Τα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» ιδρύθηκαν το 1976 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης πατέρα Λεωνίδα Παρασκευόπουλο (βιογραφία του μπορείτε να βρείτε παρακάτω), ο οποίος οραματίστηκε για την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη ένα σχολείο που θα κάλυπτε όλες τις βαθμίδες και θα παρείχε στους μαθητές του άριστη μόρφωση αλλά και χριστιανική αγωγή ψυχής.

Η επιθυμία του αειμνήστου πατρός βρήκε ένθερμους υποστηρικτές οι οποίοι με ζήλο και αυταπάρνηση υλοποίησαν το όραμα. Ο ιεραποστολικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης "Απόστολος Παύλος" ανέλαβε την ευθύνη αυτού του έργου, την οποία έχει ως σήμερα. Πρώτα λειτούργησε ένα τμήμα του Νηπιαγωγείου με την ονομασία «Κυκλάμινα». Σιγά-σιγά ολοκληρώθηκαν οι τάξεις του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Παιδικός Σταθμός, δύο Νηπιαγωγεία, δύο Δημοτικά Σχολεία, δύο Γυμνάσια και το Λύκειο λειτουργούν σήμερα και έχουν φιλοξενήσει εκατοντάδες μαθητές παρέχοντας εξαιρετικού επιπέδου μόρφωση και αγωγή. Το Σχολείο αγαπήθηκε από τους Θεσσαλονίκεις, οι οποίοι με εμπιστοσύνη «ακούμπησαν» σ’ αυτό τα παιδιά τους.

Με ταχύτατο ρυθμό αναπτύχθηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις σ' έναν χώρο μοναδικής θέσης και ομορφιάς στους πρόποδες του Πανοράματος που έχει το προνόμιο να είναι κατάφυτος. Το 1980 εγκαινιάστηκε το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου από το ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων μας π. Λεωνίδα ο οποίος συγκινημένος έβλεπε να υλοποιείται το όραμά του, το 1983 ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε το κτίριο που στεγάζει το Γυμνάσιο, το 1992 το κτίριο του Λυκείου, το 2003 εγκαινιάστηκε νέο κτίριο νηπιαγωγείων και το 2006 νέο δεύτερο κτίριο Δημοτικού σχολείου. Αίθουσες τελετών, γυμναστήρια, γήπεδα και πολύ άνετοι προαύλιοι χώροι συμπληρώνουν τις εγκαταστάσεις.

FaLang translation system by Faboba