ΝΕΣΤΩΡ: Μηχανογράφηση Ενιαίων & Επαγγελματικών Λυκείων

Ευρείας κλίμακας έργο που αφορά στη μηχανογράφηση όλων των λειτουργιών των Ενιαίων και των Επαγγελματικών Λυκείων. Περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διεκπεραίωση των στοιχείων των μαθητών από τη συγκέντρωση της βαθμολογίας και τη μηχανογραφική δήλωση των προτιμήσεων των υποψηφίων για τις σχολές των ΑΕΙ μέχρι και την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Το λογισμικό ΝΕΣΤΩΡ είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΕΠΑΦΟΥ με το Ερευνητικό και Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, που εποπτεύει το έργο, και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας δηλαδή τη Διεύθυνση  Μηχανογράφησης, τη Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων.

e-DataCenter

Κομβικό πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης  και προβολής δεδομένων που αφορούν διοικητικά θέματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κατά κύριο λόγο διαχειρίζεται το προσωπικό  του Υπουργείου Παιδείας και τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.  Το σύστημα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σαν ένα κεντρικό σημείο πρόσβασης και αναφοράς για στοιχεία που αφορούν διοικητικά θέματα της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΔΒΜΘ, των περιφερειακών διευθύνσεων, των γραφείων και των σχολικών μονάδων, που ενημερώνεται διαρκώς για όλες τις μεταβολές παρέχοντας πλήρως επικαιροποιημένη πληροφορία και υπηρεσίες στους χρήστες του. 

FaLang translation system by Faboba